El procés: ni CUP ni JxS van de debò.

Després d’anys de mobilitzacions populars i en un context d’il·lusió per la independència, la campanya per a les eleccions del passat 9N es van centrar en una promesa: si guanyen els partits sobiranistes (JxS + CUP) hi haurà independència en 18 mesos. Han calgut poques setmanes per comprovar el que SOM Catalans va dir: que ni CUP ni JxS van de debò.

CUP, en la seva lògica internacionalista i no-nacionalista, ha demostrat actuar amb altres premisses que no són la independència de Catalunya, sinó amb l’objectiu principal d’imposar un programa polític d’inspiració veneçolana, que per a res és el que ha votat el poble català i en el qual no se sent representat la majoria del nostre poble.

JxS, en boca del seu candidat al Parlament de Madrid, Francesc Homs, ha donat per suspès el procés i posa com a condició per a “reactivar-ho” “tenir la voluntat de diàleg amb l’estat espanyol”, és difícil una burla més gran. Això demostra que JxS mai ha cregut en l’anomenat “procés” i molt menys en la independència. El senyor Homs no ha explicat com va a aconseguir la independència en 18 mesos dialogant amb un Estat que ja li ha dit que no hi ha res a dialogar. Mentrestant Artur Mas ni tan sols s’ha dignat a confirmar o desmentir les paraules d’Homs, serà que el poble català no mereix ser tractat seriosament.

 JxS, CUP no van de debò. Catalunya no mereix aquest engany.